תיקים אורטופדיים – איך רוכשים תיק אורטופדי נכון

תיקים אורטופדיים

לא מעט ילדים ובני נוער, מתמודדים במהלך שנות ילדותם ובגיל ההתבגרות עם בעיות גב שונות. בעיות אלו נוצרות כתוצאה מתהליכי צמיחה של הגוף, יציבות לא נכונה, וכן כתוצאה מהעובדה שהם נושאים על עצמם משקלים כבדים בצורה לא נכונה למשל, כשהם הולכים ללימודים.

נשיאת משקלים כבדים בדרך לבית ספר ובחזרה, הוא נושא מוכר, הן בקרב אנשי מקצוע שעוסקים בתחום, והן בקרב הורים המחפשים פתרונות יעילים לבעיה זו. התשובה הטובה ביותר עבורם היא רכישת תיק אורטופדי לילדים שלהם.

מה זה תיק אוטופדי

תיק אורטופדי, הוא תיק מותאם לנשיאה על הגב, כך שיהיה אפשר לשאת אותו עם כל הציוד הרלוונטי ללימודים, בצורה נכונה ושקולה, באופן שלא יגרום נזק לגב או ליציבות של המשתמש, והוא יוכל לשאת את התיק עם כל הציוד שבתוכו מבלי להרגיש תחושת כאב, לא בזמן השימוש ולא לאחר מכן.

תיק גב אורטופדי הוא פריט חשוב לכל אחד ואחת, גם אחרי שמסיימים את הלימודים. אם נניח בוחרים להשתמש בתיק זה לעבודה או לנסיעות. יחד עם זאת, מאחר ותדירות השימוש בתיק היא הרבה יותר גבוהה בתקופת הלימודים וכן העובדה שמדובר בילדים ובני נוער, כל פעולה שהם מבצעים יכולה להשפיע על תפקוד הגב והיכולת שלהם לבצע פעולות שונות לאורך זמן.

רצוי מאוד שהורים יקפידו לרכוש תיק אורטופדי לכיתה א' עבור ילדיהם שנכנס לבית ספר, וכמובן מדי שנה, לפני כל תחילת שנת לימודים. גם אם נדמה שהילד איננו צריך או כמות הציוד שהוא סוחב לבית הספר קטנה, מוטב שהוא יעשה זאת עם תיק אורטופדי מותאם ולא עם תיק שאיננו מתאים לו.

נקודה נוספת שצריך לקחת בחשבון, ככל שהילדים קטנים, לא רק שההשפעות של המשקל שהם נושאים גדולות יותר, אלא שהבנה שלהם עד כמה ההשפעה גדולה ומשמעותית, היא קטנה ביחס לגילאים מתקדמים. לכן הורים צריכים לשים לב לכך בעצמם.

פרמטרים לרכישת תיק אורטופדי בצורה נכונה

ישנם מספר פרמטרים לרכישת תיק אורטופדי לגב, בפרט כשמדובר על תיקים המיועדים לילדים בכיתות הנמוכות:

פרמטר ראשון – התיק צריך להיות מסוגל לחלק את עומס המשקל בצורה נכונה. כלומר, לא לייצר מצב שכל המשקל יהיה במקום אחד ספציפי. חשוב שתהיה חלוקה ואיזון. לשם כך יהיה נכון שהתיק יכיל מספר תאים ולא רק תא אחד.

פרמטר שני – הילד אמור לשאת אותו עם כתפיות של שתי הכתפיים, באופן שווה וחזק. כך לא יווצר מצב שיהיה עומס גדול יותר על צד מסוים.

פרמטר שלישי – התיק צריך להיות מרופד, בחלקו החיצוני, בשביל לספק משענת רכה ונעימה לגב של התלמיד.

פרמטר רביעי – המשענת צריכה להיות ישרה וחלקה, באופן שהגב של התלמיד יתיישר בהתאם אליה.

פרמטר חמישי – רצועות הכתפיים צריכות להיות מרופדות וברוחב של מספר סנטימטרים (החל מ-3). חשוב שיהיה ניתן להאריך ולקצר במידת הצורך. כך לא יוצרים לחץ על הכתפיים.

אחרי כל זה, חשוב שהמשקל שהילד נושא בתיק לא יהיה כבד מדי ויתאים למבנה הגוף שלו ולגילו. לכן, אם רוכשים לילד מחשב נייד, רצוי לבדוק בין היתר את המשקל שלו ולוודא שהוא מתאים ליכולות ולמבנה שלו.